SEO

SEO koster kun tid og hårdt arbejde, modsat Google Ads og Meta Ads. Med godt SEO arbejde kan din hjemmeside ranke helt i top på Google Søgning som er den mest brugte søgemaskine til dato. Har din hjemmeside brug for et SEO eftersyn? Udfyld Formularen og jeg vil kontakte dig med nærmere information.

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, som på dansk betyder det søgemaskine optimering. SEO er en organisk måde at optimere sin hjemmeside og derved skabe en mere overskuelig og informativ hjemmeside for brugeren der har søgt på noget der har relevans til din hjemmeside.

 

SEO er en metode som kan øge synligheden og dermed øge omsætningen/trafikken til din hjemmeside organisk. Når noget er organisk er det ment sådan at hvis ens side er designet og optimeret korrekt til det givne søgeord vil man ende i den øvre del af Googles søgeresultater, uden at skulle betale annoncekroner. Der vil dog oftest blive vist 1-3 betalte annoncer over de organiske resultater, det er de annoncøre der har betalt Google for at blive vist ved det tastede søgeord.

 

De fleste bruger Google som søgemaskine og det er derfor de fleste optimere efter netop deres kriterier. Det er derfor også Google der bliver brugt som reference og pejlemærke fra alle store markedsførings og webbureauer.

iPhone Lilla SEO MJ Marketing

Search

Google Search er den mest klassiske måde at annoncer på via Google. Her vil din annonce fremstå som et almindeligt søgeresultat, der vil dog stå markeret i hjørnet at det er en annonce. Men dette stopper ikke annoncerne i at være effektive, for ens annonce vil kun fremstå hvis den har en høj nok quality score som Google altid tager med i sine bedømmelser ved auktionerne.

Engine

På Google Display Network kan man annoncere hos alle Googles partnere der benytter sig af Googles banner løsninger. Det kan være andre blogs, webshops og nyhedsmedier der benytter sig af disse. Der er forskellige formater man kan uploade i for ens annonce passer til flest mulige relevante placeringer. Disse annoncer vil typisk være vist i siderne eller i artikler og indlæg på de forskellige hjemmesider. 

Optimization

På YouTube kan man gratis uploade sine videoer og lægge dem videre ud på sin hjemmeside og sociale medier. Udover alt det gratis indhold har man også mulighed for at annoncere på YouTube, der kan man annoncere før, under og efter i alle eksisterende gratis videoer der ligger der. Der kan også placeres bannere diverse steder på kanalerne. YouTube har dog udviklet et Premium abonnement løsning hvor man ikke bliver vist annoncer.

Hvorfor er SEO vigtigt?

I bund og grund handler alt SEO arbejdet om en ting, og det er at ligge nr. 1 eller i hvert fald på side 1 på Google. Størstedelen af os bruger kun den første side når Google viser os resultater hvis vi stiller spørgsmål eller skriver søgeord.

 

Det kan give et stort boost at ligge i toppen af søgeresultaterne fordi du helt automatisk vil få flere besøgende til din hjemmeside hvis Google finder din side relevant og hurtig for forbrugeren. 

 

Man kan selvfølgelig betale sig til det, men Google benytter sig af et auktionssystem, og der er det ikke kun prisen der spiller ind men også her måles der efter relevans, hastighed og brugeroplevelsen på hjemmesiden

Skal din virksomhed længere frem på Google? Udfyld formularen og jeg kontakter dig så snart jeg har kigget på din hjemmeside

En god SEO hjemmeside

For at have en god SEO hjemmeside er der nogle helt grundlæggende parametre man skal sørge for at på plads for at kunne klare sig godt i søgemaskinerne. Disse 6 emner er en god ide at have med i tankerne når man vil opbygge en ny hjemmeside.


  • Originalt indhold
  • Strukturen
  • Indlæse hastigheden
  • Responsivt layout
  • HTTPS
  • SEO optimeret CMS-system

 

Originalt indhold

Der er ingen der kan lide kopier, heller ikke Google. Skab derfor noget originalt indhold, brug altid egne ord, skriv selv teksterne og få lavet egne billeder. I bund og grund skal man lade sig inspirere af andre og kom til tasterne selv. Det vil ikke kun hjælpe på Google, det gør også ens hjemmeside mere personlig da der nu er ens eget præg på teksten og formidlingen.

Det samme gælder med billeder og video, har du mulighed for at tage nogle selv og eventuelt redigere selv vil det være en kæmpe fordel

Strukturen

Strukturen er essentiel for ens layout og for Googles analyse af ens side. Når man læser en avis eller surfer rundt på en webshop oplever man selv hvor vigtig strukturen er, føles en artikel rodet, eller med for mange reklamer gider man ikke læse den. Det samme med en webshop hvis den er svær at finde rundt i, så finder vi en anden butik med en bedre løsning. Derfor skal man bygge en side op så den er nem at læse, bruge de rigtige overskrifter, have en brugervenlig menu og hav dine knapper og andre vigtige elementer synlige og sikre at de virker og fører brugeren det rigtige sted hen.

Indlæse hastigheden

Alle er vant til hurtige sider der nærmest er der med det samme vi klikker. Indlæse hastigheden er derfor ekstrem vigtig, er man blot 1 sekund langsommere end ens konkurrenter så bliver man nød til at kigge på om man kan ændre nogle ting på ens side så den performer hurtigere. De fleste er på deres smartphone og på et trådløst netværk eller mobilsignal, man skal huske at tage højde for det inden man smider store mediefiler ind på siden. Sekunder er afgørende når vi surfer online, især når det gælder indlæse hastigheden. 

Responsivt layout

Størstedelen af os bruger smartphone eller tablet til at søge rundt på nettet med. Man skal huske at designe ens side så den kan klare dette og tilpasser sig størrelsen af brugerens device. Det kalder man for et responsivt design og det er heldigvis bygget ind i de fleste website buildere, så man kan tilpasse eller helt fjerne elementer på både mobil eller tablet.

HTTPS

HTTPS betyder Hypertext Transfer Protocol Secure og er en udvidelse af HTTP. S’et står for sikker fordi siden indeholder et SSL-certifikat og nu her krypteret så brugere kan føle sig sikker mens de surfer rundt på ens side. SSL er oftest noget man tilkøber samtidig med ens domæne og er oftest super simpelt at få implementeret til ens hjemmeside. De fleste browsere vil have et lille billede af en lukket hængelås der viser at siden er sikker.

SEO optimeret CMS-system

CMS står for Content Management System. Det er her de fleste af os vil begynde at lave vores hjemmeside fra, medmindre man er god til software og vil kode alt fra bunden i stedet.

 

Der findes mange forskellige udbydere af SEO optimerede CMS-systemer, de fleste har en masse indbyggede værktøjer eller mulighed for at tilføje disse SEO værktøjer. Som f.eks. WordPress og Shopify.

🍪 Vi bruger cookies for at sikre den bedst mulige oplevelse for dig på hjemmesiden.